Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Lezing de Stichting Flora van Nederland

Agenda

De Stichting Flora van Nederland i.o. heeft tot doel wetenschappelijke informatie over de flora en vegetatie van Nederland op een toegankelijke en aantrekkelijke manier te presenteren aan een breed publiek.

 

De stichting biedt een uniek platform aan professionals en niet professionals met belangstelling voor de plantenwereld in ons land. In het bijzonder wordt een koppeling tot stand gebracht tussen kennis van flora en vegetatie en kennis over de verspreiding van flora en vegetatie.

 

Gebruik makend van moderne digitale en visuele technieken wordt de omvangrijke kennis en informatie die in de voorbije decennia in ons land is bijeengebracht via internet beschikbaar  gesteld in de vorm van onder andere teksten, afbeeldingen en verspreidingskaarten.

 

Vernieuwend is het gebruik van filmpjes, waarmee de bezoeker op een bijzondere en compacte manier kennis kan maken met de plantensoorten en plantengemeenschappen in Nederland.

 

Er worden tevens mobiele applicaties ontwikkeld, waarmee vrijwilligers, professionals (floristen, vegetatiekundigen) en scholieren interactief waarnemingen van soorten en gemeenschappen kunnen vastleggen in het veld. Deze informatie wordt vervolgens centraal opgeslagen en voor diverse toepassingen verwerkt en beschikbaar gesteld. Door kennis op deze bijdetijdse manier te delen én te vergaren brengt ‘Flora van Nederland’ de natuur dichter bij de mensen en nadrukkelijk ook bij de jongere generaties.

 

Deze avond zullen Maurice Martens en Herman van Wissen de Stichting Flora van Nederland verder bij u introduceren.

Organisatie
Plantenstudiegroep
Plaats
het Natuurhistorisch Museum, Maastricht
Spreker(s)
Johan den Boer
Tijd
Vrijdag, 25 oktober 2013, van 20:00 tot ongeveer 22:30 uur
Toegang
Openbaar