Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Excursie Meerdaagse excursie Elbe

Agenda

Een week onderweg langs de Duitse Elbe, een Biosferenreservaat. We bezoeken de omgeving van Hitzacker-Lüchow. Ons hoofddoel zijn de schitterende rogge-akkers van de familie Bergmann in Govelin met een enorme weelde aan akkerflora- en fauna. Soorten als Korensla, Akkerogentroost, Glad biggenkruid, Korenbloem en als klapper de Roggelelie zijn hier nog algemeen. In de eikenlanen langs de akkers zingen de Ortolanen het hoogste lied. Ook zitten er Vliegende herten. In de akkers leven Wrattenbijters en Kleine parelmoervlinders. Een ander prachtig gebied dat we zullen aandoen is het Elbholz, een hardhout-ooibos bij Pevestorf, waar Kraanvogel, Zee-arend, Zwarte ooievaar en Kleine vliegenvanger leven. De Boomkikker en Roodbuikvuurpad bevolken de poeltjes. Fraaie vlinders als de Iepenpage en de Kleine weerschijnvlinder komen er ook voor. In de moerassen in de omgeving van Gartow groeit Moeraswolfsklauw, Moeraslathyrus en zwemmen Bevers hun rondjes. Bij Klein-Schmolen bezoeken we de zandduinen met allerlei Allium-soorten, waaronder Allium carinatum, zeldzame parelmoervlinders en typische steppe-planten. Bij Laasche bezoeken we de rivierduintjes langs de Elbe met onder meer Genadekruid, Knoflookpad en Zilverstreephooibeestje.
We maken ook enkele culturele uitstapjes, onder meer naar Hitzacker, geboorteplaats van Prins Claus met zijn vakwerkhuizen en een floristisch interessant kerkhof. Ook bekijken we de Rundlingsdorpen bij Lüchow en het vestingplaatsje Dömitz.
Opgave: De overnachtingskosten liggen rond € 25,- p.p.n. Opgave gaarne voor 1 april ivm reservering overnachting. Voor informatie over deze reis, kosten etc. kunt u terecht bij Olaf Op den Kamp (tel 045-5354560, olafopdenkamp@hotmail.com).

Organisatie
NABU Aachen, Plantenstudiegroep
Vertrek
Canisiusstraat 40 6462 XJ Kerkrade
Excursieleiding
Olaf Op den Kamp
Tijd
Zaterdag, 15 juni 2013 9:00 t/m zondag, 23 juni 2013 23:00
Toegang
Openbaar