Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Lezing Paddenstoelen in Limburg

Agenda

Paddenstoelen worden wel de bloemen van de herfst genoemd. Hoewel ze het hele jaar voorkomen zijn ze in de herfst het talrijkst.

Nederlanders hebben een dubbel gevoel t.o.v. paddenstoelen: enerzijds de angst voor de giftige eigenschappen van enkele soorten en anderzijds de fascinatie voor vormen en kleuren van deze organismen. Er komen bij ons bijna 5000 soorten voor, dat is bijna 3 x zoveel als wilde planten.

Henk Henczyk van de Paddenstoelen Studiegroep Limburg ( PSL) laat ons kennismaken met de vele facetten van het paddenstoelenrijk. Bijna alle beelden die we tijdens deze lezing te zien krijgen zijn gemaakt in Zuid-Limburg en zullen zeker een aansporing zijn om het bos in te gaan en te genieten van de vele soorten paddenstoelen. Bijvoorbeeld het Savelsbos, een bos dat rijk is aan paddenstoelen. Omdat ze van vocht houden valt het topseizoen voor paddenstoelen in de maanden september en oktober.

Als voorbereiding is het handig om alvast enkele soorten op te zoeken die we vrijwel zeker te zien krijgen zoals de Gele korstzwam, het Heksenschermpje, de Parelamaniet, de Gewone zwavelkop en de Helmmycena.

WEEK VAN DE BIOLOGIE
Ook dit jaar organiseert het Nederlands Instituut voor Biologie (NIBI) de Week van de Biologie, in navolging van een succesvolle editie in 2017. De Week van de Biologie vindt dit jaar plaats van 1 tot en met 7 oktober. Deze lezing is onze bijdrage aan deze landelijke week. Meer lezingen in Maastricht van onze partners vindt u via de link onder de foto.

Organisatie
Kring Maastricht
Plaats
het Natuurhistorisch Museum, de Bosquetplein 6, 6211 KJ Maastricht
Spreker(s)
Henk Henczyk
Tijd
Donderdag, 04 oktober 2018, van 20:00 tot ongeveer 22:30 uur
Toegang
Openbaar
Gewone Morielje, Morchella esculenta  (Johan den Boer)