Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Lezing Jaar Rond (je) Natuur

Agenda

Een “Jaar Rond (je) Natuur” een belevingsreis door de vierjaargetijden.
Will van Berkel geeft een lezing over de vierjaargetijden, met fotografische beelden, waarop alle natuur geïnteresseerden welkom zijn.
Deze lezing is onlangs samengesteld en start met het ‘kleurrijkste’ jaargetijde Herfst! Bladverkleuring, opeens in de strooisel laag ontwikkeling van paddenstoelen. Weersveranderingen en grote groepen overtrekkende vogels van Noord naar Zuid. Het jaargetijde bij uitstek om deze veranderende kleur- en natuurprocessen visueel te kunnen volgen. Voor (natuur)fotografen is dit het jaargetijde om tal van deze fenomenen vaste leggen. Ook in de drie opvolgende kwartalen; Winter, Lente en Zomer is genoeg -door de veranderende natuurgetijden- te beleven en ontdekken.
Dit keer neem ik niet alleen natuur geïnteresseerden mee, maar heb tevens ook tips voor de beginnende (natuur)fotograaf. Een lezing met fotografische beelden van; vogels, bloemen, insecten, paddenstoelen en landschappen. Belevingsverhalen over de ‘dagelijkse’ natuur, rondom je leef- en woonomgeving en in de natuurterreinen.
In de natuur -rondom je heen- zijn dagelijks processen bezig, waaraan je ongemerkt aan voorbij loopt. Ook in de natuur zijn opmerkelijke creatieve situaties vast te leggen die een mooie kunstzinnige fotoposter -voor aan de wand- kan opleveren.
Deze lezing “Jaar Rond (je) Natuur” is -

Organisatie
Kring Venray
Plaats
’Watermolen Oostrum’, buitenhof 2, Oostrum
Spreker(s)
Wil van Berkel
Tijd
Donderdag, 24 maart 2016, van 20:00 tot ongeveer 22:30 uur
Toegang
Openbaar
illustratie