Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Excursie Geologie en geomorfologie van Krickenbeck tot Dubbroek

Agenda

Het was zojuist op het nieuws, niet alleen het verschil tussen rijk en arm wordt groter, maar ook het verschil tussen het aantal van beide categorieën. Uit onze geschiedenis weten waar dat toe leidt.

Ook de geomorfologie toont dat ons. Een continue strijd tussen endogene krachten die zorgen voor grote niveauverschillen en exogene krachten die hierop nivellerend werken. Deze twee krachten zijn telkens in sterkte afwisselend en zelden in balans. In de omgeving van Venlo is de erfenis van deze strijd op geweldige wijze te lezen in het landschap.


Middels een excursie per auto wordt u meegenomen naar plaatsen waar deze unieke historie van het natuurlijk landschap van de regio zichtbaar is. Holle wegen, rivierterrassen, riviergeulpatronen uit verschillende klimaten, de Peelhorstmaas, Centrale slenkmaas, ijsdamnevengeul, droogdal met puinwaaier en doorbraakdal, het zijn enkele ingrediënten van de geomorfologische menukaart van ‘Vennelo sensu lato’. Nabij Krickenbeck maken we een wandeling op hoog niveau om vervolgens af te dalen naar het dal van Mooder Maas.

Organisatie
Kring Venlo
Vertrek
Bezoekerscentrum Groote Heide Venlo
Excursieleiding
Louis Reutelingsperger
Contact
Jos Hoogveld
Tijd
Zondag, 22 maart 2015, van 10:00 tot ongeveer 15:30 uur
Toegang
Openbaar