Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
Natuurhistorisch Genootschap in Limburg

Evenement meerdaagse excursie Noord-Duitse Elbe

Agenda

Een week onderweg in het Biosferenreservat Niedersächsische Elbaue in de omgeving van Hitzacker-Gartow.
Zaterdag 20-6: Heenreis en bezoek Otterpark Hankelsbüttel.
Zondag 21-6: Het Elbholz, een hardhout-ooibos bij Pevestorf, waar Kraanvogel, Zee-arend, Zwarte ooievaar en Kleine vliegenvanger leven. De Boomkikker en Roodbuikvuurpad bevolken de poeltjes. Fraaie vlinders als de Iepenpage en de Kleine weerschijnvlinder komen er ook voor.
Maandag 22-6: Bij Laasche bezoeken we de rivierduintjes langs de Elbe met onder meer Genadekruid, Knoflookpad en Zilverstreephooibeestje. ’s Middags bezoeken we de moerassen in de omgeving van Gartow. Hier groeit Moeraswolfsmelk, Moeraslathyrus en zwemmen Bevers en Otters hun rondjes.
Dinsdag 23-6: Ons hoofddoel zijn de schitterende rogge-akkers van de familie Bergmann in Govelin met een enorme weelde aan akkerflora- en fauna. Soorten als Korensla, Akkerogentroost, Glad biggenkruid, Korenbloem en als klapper de Roggelelie zijn hier nog algemeen. In de eikenlanen langs de akkers leven Vliegende herten en zingen de Ortolanen het hoogste lied. In de akkers leven Veldleeuweriken, Wrattenbijters en Kleine parelmoervlinders. Eventueel bezoeken we Hitzacker met zijn gezellige binnenstad en floristisch rijke kerkhof.
Woensdag 24-6: Bij Klein-Schmolen bezoeken we de zandduinen met allerlei Allium-soorten, waaronder Allium carinatum, zeldzame parelmoervlinders en typische steppe-planten.’s Middags bezoeken we de Dorfrepublik Rütterberg, een gebied dat tijdens de periode van de DDR van de wereld was afgesloten met een bijzondere flora en fauna in de uiterwaarden met Moeraswolfsmelk, Wielewaal, Bever en veel vlinders. We sluiten de dag af met een bezoek aan het vestingplaatsje Dömitz.
Donderdag 25-6: Wandeling over de Höhbeck, deze steekt als een soort eiland 60 meter boven de omgeving van de Gartower Elbmarsch uit. Hier lopen we door bossen met soorten als Fluiter, Wielewaal en leuke planten. ’s Middags bekijken we de Rundlingsdorpen bij Lüchow.
Vrijdag 26-6: Bezoek aan de bossen op de Göhrde, een voormalig koninklijk jachtdomein, waar in de oude bomen allerlei bijzondere spechten en kevers leven.
Zaterdag 27-6: Dag ter vrije invulling voor andere interessante doelen
Zondag 28-6: Bezoek Feuerlilie-Tage in Govelin en thuisreis (vanaf 17.00 uur).
Leiding: Voor informatie over deze reis kunt u terecht bij Olaf Op den Kamp (tel 045-5354560, olafopdenkamp@hotmail.com). De overnachtingskosten liggen rond € 25 tot € 39 p.p.n. Opgave gaarne voor 1 april ivm reservering overnachting. Maximaal 10-15 deelnemers!

Organisatie
Plantenstudiegroep
Contact
Olaf Op den Kamp
Tijd
Zaterdag, 20 juni 2015 9:00 t/m zondag, 28 juni 2015 23:30
Toegang
Openbaar
Opgave
Opgeven verplicht! (info@eifelnatur.de of tel. 045-5354560)
Moerasgebied bij Laasche